2014. szeptember 15., hétfő

A gyerek a kutyának olvasson, mert az a jó

A rosszul olvasó gyerekekkel könnyen előfordulhat, hogy kinevetik, illetve, hogy állandóan kijavítgatják őket. Sokszor aztán elvesztik az önbizalmukat, ami pedig a javuláshoz elengedhetetlen lenne.

Ki gondolta volna, hogy még mire nem jó egy kutya? Pedig semmi különöset nem kell csinálnia. Elég, ha ott ül vagy fekszik a gyerek mellett, amíg ő felolvas valamilyen könyvből.
A kaliforniai egyetem tanulmánya szerint azok a gyerekek, akik kutyáknak olvasnak fel, jobban teljesítenek ezen a téren - írja az Ecorazzi. A titok nyitja az, hogy miközben a gyereknek van kinek felolvasnia, a közönsége nem kritikus, nem fogja minden hiba elkövetésekor rosszallóan felvonni a szemöldökét. A gyerekeknek tehát nem kell tehát stresszelniük magukat amiatt, hogy a félreolvasásokkor rendreutasítják őket.

Kutyákat a könyvtárba!

Washingtonban, az arlingtoni központi könyvtárban egy két hónapos akció keretében rendszeresen szórakoztatnak kutyákat a programban résztvevő gyerekek. "A kutyák szeretik a gyerekeket és elfogadják őket. Ha néha belegabalyodnak egy-egy szóba, őket az nem zavarja" - foglalta össze a tapasztalatait az egyik szervező, Julie Karell.
A kutyaközönségnek szóló olvasódélutánok kezdenek országos mozgalommá érni. Egyre több könyvtár hirdet ilyen programot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése