2014. szeptember 8., hétfő

A Bichon Havanese tulajdonságai


A Bichon Havanese tulajdonosai szerint egy imádnivaló, borzas kismackó, hihetetlen intelligenciával. Élénk személyiség, szeretetreméltó és kedves. Imád kirándulni és mindenféle játékban résztvenni. Tulajdonságait összeadva olyan kutyácskát kapunk, melynek nem lehet ellenállni.A Bichon Havanese tulajdonosai szerint egy imádnivaló, borzas kismackó, hihetetlen intelligenciával. Élénk személyiség, szeretetreméltó és kedves. Imád kirándulni és mindenféle játékban résztvenni. Tulajdonságait összeadva olyan kutyácskát kapunk, melynek nem lehet ellenállni.
A Havanese egy kicsi, erôteljes, rövidlábú kutya. A szôre hosszú, dús, puha és hullámos. Magassága mindössze 23–27 cm között mozog. Színe nagyon változatos, lehet krém, pezsgô, csokoládé, fekete vagy ezüst. Nagyon ritkán egyszínűek, általában 2–3 szín kombinációja alkotja bundájuk mintázatát, és ez még vidámabb megjelenést kölcsönöz nekik. Születési színük majdnem minden esetben változik, néhány árnyalattal világosabb lesz, de az is elôfordul, hogy a születési szín mélyebb tónusúvá válik felnôtt korára. Farkát mindig vidáman a háta fölé emelve tartja mozgás közben, mely élénk és rugalmas.
A szôrápolásra nagy gondot kell fordítani, amennyiben hosszú szôrben szeretnénk tartani, de egy ügyesen eltalált rövid fazon is bájos külsôt kölcsönözhet a kutyának, azonban ha kiállítási terveink vannak, semmiképpen se vágjuk le a szôrét.
Kinézete: A teste rövid,izmos felépítésű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése